Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حضور ۲۱۰۰ ناشر داخلی و خارجی از سوم بهمن آغاز به کار کرد و با رشد ۱۰ درصدی فروش در روز اول نسبت به نمایشگاه قبلی همراه بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» از امروز سوم بهمن تا دهم بهمن و با حضور ۲۱۰۰ ناشر آغاز به کار کرد. همچنین سایت دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چهار روز زودتر و از چهارشنبه (بیست‌ونهم دی‌ماه ۱۴۰۰) باز شد و مخاطبان قادر بودند پس از ثبت نام در سایت، کتاب‌های مورد نیاز خود را جست‌وجو و آن را به بخش علاقه‌مندی‌های صفحه شخصی‌شان اضافه کنند و در زمان نمایشگاه صرفا اقدام به خرید و ثبت سفارش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از امروز، یکشنبه، سوم بهمن «دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با مشارکت ۲۱۰۰ ناشر که نرخ رشدی حدود ۱۳ درصد نسبت به ناشرین درگیر در نمایشگاه نخستین همراه است. در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب از ناشرین داخلی و خارجی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. معاون اجرایی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هم از رشد ۱۰ درصدی فروش تا ساعت ۱۵ امروز  در مقایسه با نخستین روز نمایشگاه مجازی سال ۱۳۹۹ بعد از اصلاح سامانه خبر داد که رقم آن ۶۲ هزار و ۱۷۹ نسخه کتاب است و از این میزان ۹ هزار و ۴۳۳ نفر از بن خرید کتاب استفاده کردند. همچنین با مشارکت بانک صادرات ایران یارانه خرید ۲۵۰ هزار تومانی برای دانشجویان و طلاب و ۵۰۰ هزار تومانی برای هیئت علمی‌ها در نظر گرفته شده است. سامانه‌ای نیز برای ثبت نام نهاد‌ها و سازمان‌ها طراحی شده است و مسئول سازمان یا نهاد متقاضی می‌تواند جهت ثبت نام در طرح دریافت بن تخفیف و یارانه برای کارکنان خود در نمایشگاه اقدام کرده و از این تسهیلات بهره‌مند شود. همچنین در راستای تکریم اهل قلم و به مناسبت فرا رسیدن دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پدید‌آورندگان عضو سامانه اهل قلم از قبیل مولف، مترجم، مصحح، محقق و همچنین افرادی که نقشی در تولید اثر داشته‌اند از جمله ویراستار و تصویر‌گر، اعتبار خرید کتاب (بن کتاب) در نظر گرفته است.
مجریان برگزاری این نمایشگاه مجازی کتاب تهران، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و بانک صادرات شناخته می‌شوند.
طبق اعلام رئیس پست ایران، ۵۰۰ خط شهری و بین شهری و تعداد ۱۱۰۰۰ دفتر در سراسر کشورفعال و آماده فعالیت هستند. همچنین برای این نمایشگاه ۹ شعبه ثابت و ۹ شعبه سیار در تهران تعبیه و آماده سازی شده است. از سوی دیگر ۴۰۰ دستگاه وانت به دستگاه شهری اضافه و پنج هاب پستی دیگر به سیستم مکانیزه سورتینگ متصل شده تا به سرعت ارسال بسته‌ها افزوده شود. در بخش دیگر ۴۰۰۰ باکس چرخ‌دار و ۷۰۰۰ باکس کوچک به چرخه پست افزوده شده است. علاوه‌براین، با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهار لفاف استاندارد برای ارسال بسته‌های پستی، ویژه ناشران تعریف شده است. در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ارسال بسته‌های خرید مخاطبان به ۱۹۲ کشور جهان فراهم شده است.
طبق اعلام برنامه‌های نمایشگاه از سمت خانه کتاب قرار بر برگزاری سه پویش «نذر کتاب» با مشارکت خیرین «من هم کتاب خریدم» با مشارکت خریداران کتاب و «این کتاب را بخوان» با مشارکت ناشران و گروه‌های ترویجی، است. بخش جدیدی که در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار است اجرایی شود برنامه‌های فرهنگی جنبی آن است. برنامه‌هایی از جمله نشست‌های نقد و بررسی و معرفی کتاب که ریز برنامه‌های آن به صورت روزانه و از سایت خانه کتاب و ادبیات ایران قابل مشاهده است. در صفحه اصلی سایت نمایشگاه کتاب هم لینک مستقیم انتقال به بخش پخش زنده فعالیت‌های فرهنگی جنبی نمایشگاه در صفحه آپارات خانه کتاب موجود است.
علاقمندان به شرکت در «دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» می‌توانند در بازه اعلام شده که فعلا تا پایان ۱۰ بهمن است با مراجعه به سایت نمایشگاه به نشانی https://book.icfi.ir/ کتاب‌های موجود در نمایشگاه را با تخفیف خریداری کنند. مرکز پاسخگویی  نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای پاسخگویی به ناشران و مشتریان با حضور نمایندگان شرکت ملی پست و بانک عامل نمایشگاه با شماره تماس ۹۱۰۰۹۸۹۸-۰۲۱ در دسترس است.
طبق گفته رمضانی رئیس خانه کتاب و ادبیات ایران اشکالات و باگ‌های سرور‌های سایت رفع شده‌اند و امسال دیگر شاهد مشکلات سال گذشته نخواهیم بود. امید است شاهد برگزاری «دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» به بهترین نحو باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران خانه کتاب و ادبیات ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه مجازی کتاب دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران خانه کتاب و ادبیات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۵۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است